Капитанът на Наполи Марек Хамшик призна, че битката за титлата с Ювентус в Серия А на практика е решена след ремито на неговия тим 2:2 с Торино у дома. Първото нещо след грешната стъпка, за което словакът призова, бе задържането на треньора Маурицио Сари.

Неаполитанска мизерия, Юве на точка от коронацията

Напоследък спекулациите около съдбата на колоритния специалист станаха крайно интензивни. Не е тайна за никого, че отношенията му с клубния президент Аурелио Де Лаурентис са на приливи и отливи, а фактът, че вече Ювентус е само на точка от спечелване на титлата може да отрови още повече атмосферата.

На всичкото отгоре в договора на Сари фигурира освобождаваща клауза за 8 милиона евро и доста лесно някой би отмъкнал стратега, когото на Апенините считат за главния виновник за това интригата в първенството да се задържи толкова дълго.

„За съжаление, има за какво да съжаляваме. Последните ни резултати бяха незаслужени, защото направихме такава силна кампания”, коментира Хамшик. „Жалко е, че не спечелихме днес. Определено, когато научихме, че Ювентус победи Интер с 3:2, това ни нанесе психологически удар. Трябва да се научим да се фокусираме само върху себе си, така ще станем по-силни.”

Напрежение в Наполи, Сари готов да си тръгне

„Нашият стил диктува контрапреса и в момента, в който се поуспокоим, изглеждаме бавни и предсказуеми. Не бива да снижаваме темпото, защото така противникът лесно ни разгадава. На терена заслужвахме много повече, без значение, че Ювентус е по-силен клуб с по-голяма дълбочина в състава.”

„Наистина се надявам Сари да остане, защото той помогна на клуба и отбора да станат по-добри. Оставането му е фундаментално, тъй като той създаде невероятен колектив, а феновете знаят това. По тази причина на всеки мач идват по 50 хиляди души”, допълни Хамшик.