Фиорентина най-сетне достигна до етап, на който може да финализира привличането на Марко Пяца от Ювентус. Торинци ще отпратят хърватския национал, но ще запазят опция за обратно откупуване на преференциална цена.

„Виолетовите” натискат почти цяло лято за подписа на 23-годишния футболист, който е излишен в Торино. Първоначално флорентинци искаха да вземат играча под наем, но от Юве контрираха, че ще се обсъжда единствено постоянен трансфер.

В крайна сметка се стигна до компромис – Фиорентина ще плати 2 милиона евро за наема на Пяца и ще има опция за откупуване срещу 20 милиона, валидна до края на сезон 2018/2019. Ако „виолетовите” се възползват от нея, то Ювентус ще може да си го върне срещу сума от порядъка на 26-27 милиона евро.

За случването на сделката е повлияло и желанието на самия играч, който отхвърли възможностите да премине в Сампдория или Лестър, които бяха другите заинтересовани. Пяца дори е договорил условията по 5-годишен договор с Фиорентина, като последните 4 години ще влязат в сила само ако клубът реши да го закупи.

Още по темата:

Фиорентина май забуксува в преговорите за финалист от Мондиала

Пяца под наем във Фиорентина само при условията на Юве