Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо ще стане част от международна кампания срещу насилието над жени. В акцията участие ще вземат голяма част от футболистите от Серия А, предава Yahoo Sports.

Новината обаче предизвика противоречиви коментари. Причината е, че португалският национал наскоро беше обвинен в изнасилване.

Още в следващия мач на Ювентус срещу СПАЛ, Кристиано Роналдо ще се появи с червена ивица на бузата. Аналогична акция се проведе в Серия А през април, когато с подобна „маркировка“ излезе Паоло Дибала. Сега звездата на тима отново ще се включи в кампанията.

Идеята на организаторите е футболистите да покажат червен картон на насилниците. Кампанията е под егидата на ООН и е свързана с международния ден за борба с насилието над жени, който се отбелязва на 25 ноември.

На 28 септември американката Катрин Майорга обвини публично Кристиано Роналдо в изнасилване. По думите й инцидентът се е случил през 2009 година в Лас Вегас. Майорга призна, че е получила 375 хиляди долара, за да мълчи за случилото се. Кристиано Роналдо отрича обвиненията в изнасилване.