Кристиано Роналдо прибира почти три пъти повече пари спрямо втория най-високоплатен играч в Серия "А" - Гонсало Игуаин.

Португалецът пристигна в Италия през това лято след трансфер от европейския клубен шампион Реал Мадрид в Ювентус за 117 млн. евро.

В последните месеци от престоя си в Мадрид Кристиано не остана никак доволен именно от неподновения си договор, в който трябваше да фигурират значително по-добри условия за играча.

Един от големите позитиви за 5-кратния носител на "Златната топка" при преминаването му в Торино са именно парите.

Според "TuttoSport" Роналдо е най-високоплатеният футболист в италианския футболен елит. Той печели по 31 млн. евро на година по четиригодишния си контракт с тима на "Старата госпожа". Това прави минимум 124 млн. евро при изпълнение на целия договор, като тук не влизат бонусите или подобряването на условията по сделката между клуба и играча в някоя от следващите четири години.

С тази банкова сметка Кристиано може да се похвали, че печели почти три пъти повече от втория най-високоплатен играч в Серия "А". Това е Гонсало Игуаин, който през това лято премина от Ювенутс в Милан под наем с опция за откупуване.

В момента аржентинският нападател прибира по 9,5 млн. евро на година на "Сан Сиро". Трети в класацията е друг "гаучо" - Пауло Дибала, който е със заплата от 7 млн. евро.

Не е тайна, че Ювентус раздава най-сериозните заплати в целия италиански шампионат. "Бианконерите" плащат по почти 219 млн. евро на година, докато например Милан разпределя 140 млн. евро на своите играчи. За сравнение тимът с най-нисък бюджет в местния елит - Емполи, плаща общо 16 млн. евро годишни заплати..