Мениджърът на Челси Маурицио Сари вече е получил предложение от следващия сезон да оглави Рома, твърдят медиите в Италия.

Наставникът изглежда като сериозен кандидат за уволнение след скорошните резултати на своя тим. Загубите с 0:4 от Борнемут и 0:6 от Манчестър Сити сериозно разклатиха стола на италианеца, който явно не успява да имплементира своите игрови идеи. Положението му стана още по-сериозно след 0:2 от Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите за ФА Къп, тъй като по този начин още един шанс за спечелване на трофей отлетя безвъзвратно.

Вестник „Ла Република” твърди, че консултантът в Рома Франко Балдини и президентът Джеймс Палота са провели вечеря със Сари, на която му било предложено да наследи намиращия се в също деликатна ситуация Еузебио Ди Франческо.

Много е вероятно заради липсата на постоянство в резултатите последният да бъде натирен след края на сезона. Това също така почти сигурно би означавало раздяла и със спортния директор Мончи.

Сари към момента е първи избор за Рома, ако се стигне до треньорска рокада. Римските „вълци” заемат 5-ото място в Серия А след 24 кръга, а в събота ги чака шампионатен двубой срещу Фрозиноне.