Братът на Кристиано Роналдо Уго Дуарте Авейро е разследван за измама на стойност от близо половин милион евро.

Баткото на Кристиано, който е с 10 години по-голям от него, е поръчал да се произведат 13 000 фалшиви фланелки, пишат La Stampa и La Repubblica.

Това става през фирмата Mussara, която е собственост на звездата на Ювентус и се управлява от брат му. Тя била към торинската компания Pegaso и е трябвало да получи над 550 000 евро за фланелките, на които е имало и логото на CR7Museu logo - музеят на Кристиано на остров Мадейра. Mussara отрича да е давала разрешение да започне производството на екипите, които са абсолютни копия на дизайна на Adidas за "старата госпожа". Германската фирма произвежда екипите на гранда от Торино от 2015 година и дава над 50 милиона евро за това.

Договорът е до 2027 година.

След това Mussara поискала от Pegaso да предаде поръчката на цена от 5 евро, за да бъде унищожена, но от Pegaso твърдят, че абсолютно същите тениски се продават в музея за по 50 евро всяка.

Като резултат на всичко това Pegaso са завели дело срещу Mussara и Уго Динарте Авейро за еветуалната измама.

Според Torino Corriere в момента има правен спор между Mussara и Ювентус за използването на запазената търговска марка на Кристиано Роналдо.