Разкриха числата, с които Милан стана за смях пред УЕФА

В Италия успяха да разкрият с конкретни цифри финансовият план, който Милан прати до УЕФА, а впоследствие  изтегли поради нереалистичните си прогнози.

„Росонерите” станаха собственост на „Росонери Спорт Люксембург”, който принадлежи на китайския бизнесмен Йонхон Ли и съдружниците му. При смяна на собствеността клубовете са длъжни да пратят бизнес план до УЕФА съгласно правилата за финансов феърплей.

И УЕФА се усъмни в новите босове на Милан

Докато новите босове жънат успехи на трансферния фронт, привличайки четири нови и качествени попълнения, то прогнозите им за бъдещето съвсем не впечатлиха европейската футболна централа.

Изданието „Ил Соле 24 Оре” посочва подробно и защо – Милан заявява, че ще има сериозен скок в приходите им от края на сезон 2016/2017, които са в размер на 196,2 милиона евро, а до края на 2018 година те трябва да стигнат 273 милиона.

Следва именно притеснителния за УЕФА драстичен скок. През 2019 „росонерите” бюджетират приходи от 426,5 милиона, които ще се покачат до 447,5 милиона и 486 милиона през следващите сезони. Кулминацията е 2022 година, когато предвиждат постъпления в размер на 524 милиона евро.

Официално: Милан пръсна 38 милиона за португалец

Това на практика означава скок над 100 процента в рамките на 5 години, което се струва крайно нереалистично на отговорните фактори в УЕФА. Вярва се, че скоковете трябва да станат факт от мощното навлизане на китайски пазар. Затова от футболната централа поискали разяснения какви точно стъпки ще се предприемат в тази насока.

В същото време приходите от телевизионни права за Милан са прогнозирани да нараснат от 98 милиона до 107 милиона евро в края на 2022 година, а тези от спонсорите – от 76 милиона на 84 милиона.

Последната глава касае приходите от билети, където също прогнозата е меко казано смела. Въпреки че „Сан Сиро” е собственост на общината и бива делен с градския съперник Интер, китайците планират да удвоят цифрата, достигайки 40 милиона евро.

В крайна сметка управата на Милан реши да действа разумно, като изтегли въпросния план и обеща да представи нов през ноември.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Милан

Италия