Барселона на практика се раздели с играча си Рафиня Алкантара. Малкият брат на Тиаго Алкантара от Байерн вече е минава медицинските прегледи на базата на Интер в Милано, съобщава "Гадзета дело Спорт". 

Всичко останало около сделката е договорено, като изданието разкрива и подробности от нея. "Нерадзурите" взимат футболиста под наем до края на сезона, като ако искат да го купят през лятото, ще трябва да платят 38 млн. евро. 

Така те явно са се преборили с каталунците за въпросната клауза, защото лидерът в Примера дивисион искаше опцията за откупуване да е задължителна. Освен това "блаугранас" настояваше и за сума от 40 млн. евро за футболиста. 

Тя обаче по всяка вероятност е достигната или поне е приближена максимално, защото Интер ще плати известна сума за ползването на Рафиня до края на сезона. Така ако прегледите минат успешно, той ще парафира с "черно-сините". 

Футболистът беше контузен в последните девет месеца, като скъса връзки на коляното, затова прегледите му не са просто формалност. Той все пак се завърна на терена миналата седмица, но в Интер имат едно наум.