Президентът на Рома Джеймс Палота имаше нужда само от няколко часа, за да отговори на нападките на бившия спортен директор на клуба Мончи. Преди няколко седмици двете страни се разделиха, а днес испанецът бе представен като директор в Севиля, където работи цели 18 години, преди да започне да дърпа конците в италианския клуб.

Мончи сподели, че той и клубът са вървели в коренно различни посоки и именно това е била причината той да напусне. Американският собственик на Рома обаче контрира и в специално изявление в официалния сайт на клуба сподели, че Мончи е имал абсолютно пълната власт в клуб.

„Бях малко изненадан да прочета, че Мончи е казал, че той е искал да върви в една посока, а аз съм искал в друга. Оценявам факта, че той нито за миг не опита да се провали в Рома, но искам да изясня едно нещо: още от самото начало бях много ясен в каква посока искам да се движи клуба и именно затова похарчихме много пари, за да докараме Мончи”, сподели Палота.

„Още от началото казах, че искам първокласни треньори, първокласен щаб, първокласен медицински екип, първокласни скаути и изобщо първокласна футболна организация.”

„Дадох на Мончи всички ключове да постигне това. Дадох ми стопроцентов контрол да назначи треньора, който той иска, помощниците, да управлява скаутското звено и да доведе играчите, които иска. Ако видите нашите резултати и нашето представяне, ясно е, че това не сработи.

„Лично той имаше отговорност за футболните операции в Рома, но нямаше план „Б”. Беше ноември, когато той каза, че неговият план „Б” е да продължим да действаме с план „А”. Той ме помоли да му вярвам и да го оставя да прави нещата по своя начин. Дадохме му пълен контрол, а сега имаме повече контузени играчи, отколкото някога сме имали. На прага сме да пропуснем възможността да се класираме в Топ 3 за първи път от 2014 година”, каза още босът на Рома.