Рамон Родригес Вердехо – Мончи започна своя нов етап в Севиля. Той бе официално представен от президента на клуба Хосе Кастро като новия спортен директор на испанския отбор.

Мончи официално ще започне своята работа в Севиля от началото на април.

Той се завърна в андалусийския клуб, след като се раздели преждевременно с Рома.

„През тези две години, в които бях извън Севиля работих в голям клуб, което ми позволи да се развия професионално. Сега се надявам да успея да демонстрирам всичко, което съм научил и да се развивам в клуба, в който искам“, коментира Мончи.

„Има много хора, които са извън Севиля и ми казваха да не се връщам. Те ми казваха, че никога втората част не е толкова хубава. Аз обаче взех решение и съм тук. Надявам се, че моя втори период в Севиля ще бъде по-добър от първия“, добави спортният директор.

„Моят договор е без краен срок, продължителността му не е определена. Последният път продължи 18 години. Не знам дали сега ще имам още 18 години работа, но моето желание е да продължи максимално дълго време“, продължи той.

„Структурата, която Севиля има е готова да се развива. Севиля е отбор от елита и има амбициозен проект. Нашата първа цел е да консолидираме клуба.“

„Ще започна работа с настоящия екип. Ако има нужда от промени, те ще бъдат направени. Днес съм тук не, защото съм севилист, не, за да спасявам клуба или защото Севиля има проблем. Тук съм, защото в разговорите, които проведох през последните дни ми хареса идеята за бъдещето на Севиля. Искам да помогна то да се осъществи. Разговорите за продажбата на клуба трябва да ги проведете с президента. Аз дойдох тук, защото проектът е дългосрочен и амбициозен.“

„Няма нищо невъзможно. Разбира се, че ще искам да подобрим резултатите ми от първия период в Севиля. В момента силите в испанския футбол са много изравнени. Не е в моя стил да обещая спечелването на титли, но Севиля трябва да израстне във всички аспекти“, каза още Мончи.