Президентът на италианския Наполи Аурелио Де Лаурентис нападна бившия наставник на тима Маурицио Сари, който в момента води шампиона Ювентус. Според него специалистът е принудил тогавашния си шеф да го освободи, за да поеме Челси през лятото на 2018 година.

“Той ме предаде, тръгвайки си с безвкусното си извинение за парите. Принуди ме да го заменя, а имаше двугодишен договор. През февруари ме покани на обяд в Тоскана близо до къщата му, като беше организиран с жена му. Той не спомена нищо за напускане и ме държа в неведение до деня преди последния ни мач, създавайки несигурност в клуба", коментира босът на неаполитанците. 

"Трите незабравими сезона с него? Има други фактори, но във футбола са ти необходими отлични директор и производител. Нормално е предприемачът да дава индикации и тази част от заслугата получава признание, не само вината при загуба. Кой доведе Единсон Кавани? А Валтер Мадзари? Ами Рафа Бенитес? Какво да кажем за Гонсало Игуаин и Маурицио Сари? Когато ги доведох, градът беше залят с плакати против мен", заяви още Де Лаурентис.