Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис разкри, че се срещне с треньора на „партенопеите“ през август и ще обсъдят евентуално удължаване на договора му.

Световният шампион замени Карло Анчелоти през декември и собственикът на клуба очаква по-дълъг преходен период от бившия футболист на Милан, необходим на „Сан Паоло“.

По време на трудната първа половина на сезона Де Лаурентис призна, че веднага се е свързал с Гатузо и му е казал да не си тръгва.

getty images
21 снимки

„Бях му се обадил преди три години, както и на Франческо Тоти. Исках да направя филм за двамата. Рино ми припомни онази нощ след мача с Интер“, заяви пред „Кориере дело Спорт Де Лаурентис.

„Срещнахме се отново на рождения ден на Анчелоти. На маса дълга близо 40 метра, Карло беше поканил целия свят .Приятели, бивши футболисти, изглеждаше като сватба. Аз и Анчелоти стояхме отстрани. Дженаро беше до него. Бях си го представял различен, но открих страхотен оратор, с добро присъствие и способност да се справи с всякакви теми“, добави още той.

„Говорихме след това в три часа през нощта. След проблема с уволнението в Милан му се обадих и му казах - „Рино, бъди спокоен, не взимай никакви решения, ако някой те покани, откажи. Вечерта, след един мач от Шампионската лига, поканих Карло и му обясних, че съм решил да направя промени, а също така и да може да си останем приятели“, каза президентът на „неаполитанците“.

„Неапол е най-хубавата част от живота ми. Обичам само два града, моите две места – Неапол и Лос Анджелис. Отборът бе забравил 4 – 3 – 3 налагано от Маурицио Сари, помолих Гатузо да преразгледа тази формация, като му казах, че очаквам да запише три-четири поражения. Той загуби по-малко от предвиденото“, каза Де Лаурентис.

„Карло, подобно на баща ми, беше спокойният. Рино и аз сме много сходни, двама воини, които не се изпращат на преговори, двама водачи“, добави още той.

Президентът на Наполи разкри, че ще се срещне с Гатузо през август, за да направи оценка на сезона и да обсъди бъдещето на бившия футболист и треньор на Милан.

„Подписахме договор за година и половина, при което имаше клауза за прекратяването му. Не е нужно да я използваме. Ако се справим добре за Купата на Италия и в Шампионската лига, както и се изкачим с няколко места в Серия А, ще се срещна с него в началото на август, където може да говорим за удължаването на контракта за три или четири сезона“, заяви Де Лаурентис.