Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора сподели, че правителството работи по плана за подновяването на отборните тренировки, но Олимпийският комитет предупреждава, че футболът има нужда от „алтернатива“.

Getty Images
97 снимки

Спадафора беше подложен на натиск, след острата реакция на клубовете, когато заяви, че връщането към заниманията във футбола може да се случи след 18 май. Италианският министър обясни, че публикацията му в една от социалните мрежи се е отнасяла само за груповата работа, а не за индивидуалните тренировки на футболистите.

„Сега работим за протокола за тренировките на отборните спортове и насоките за възобновяване на заниманията на клубните бази. Стъпка по стъпка“, написа Спадафора.

В същото време президентът на Италианския Олимпийски комитет Джовни Малаго призова футболната федерация да приеме „план Б“, в случай че сезонът не може да бъде завършен.

„Ние сме в добри отношения с другите сектори в страната. Голяма част от спорта започна отново и се надяваме да се включат всички възможно най-скоро. Що се отнася до рестартирането на сезона, позволявам си да кажа, че футболът има право и задължение да се опита да завърши кампанията, но също така и че е изключително важно да има алтернатива, за да не се разпадне всичко“, заяви Малаго пред Rai 2.