Кандидатурата на бившия наставник на Пари Сен Жермен и френския национален тим Лоран Блан е била представена пред ръководството на Рома. Според „Кориере дело спорт” представители на специалиста са посетили мача на „Олимпико” срещу Ювентус в неделя в опит да дадат предимство на своя клиент.

В Рома все още не са решили как ще действат спрямо треньорския пост, който сега е в ръцете на Клаудио Раниери. Италианецът обаче е само временен наставник и на няколко пъти подчерта, че приоритетът му на този етап е да си свърши качествено работата до края на кампанията. Не е тайна, че римският гранд търси дългосрочно решение след уволнението на Еузебио Ди Франческо. По-подробните дискусии по този повод за отложени за след края на сезон 2018/2019, в който тимът трябва да се опита да завърши в топ 4, за да не остане извън борда на Шампионската лига.

Блан определено не изглежда като фаворит за позицията въпреки спечелените три шампионски титли на Франция с ПСЖ. Проблемът е, че той вече почти 3 години стои без работа след раздялата си с парижкия гранд през 2016-а.

Логично „Кориере” заключава, че на този етап французинът не успява да заинтригува Рома, който търси наставник с „различни характеристики”. На този етап най-сериозно в клуба се обсъждат имената на Джан Пиеро Гасперини, който прави сензационен сезон начело на Аталанта, и Маурицо Сари от Челси.