Един от „любимите синове” на Рома – Алесандро Флоренци се изказа красноречиво и критично спрямо кампанията, която клубът е напът да изпрати през 2018/2019. Юношата на „джалоросите” без никакво колебания я посочи като най-слабата за отбора през последните 6 години.

В неделя от 21,30 часа римляните приемат вече сигурния шампион Ювентус, като победата е единствената опция пред тях в отчаяната гонка за място в топ 4, който с цената на участие в Шампионската лига. Рома заедно с Милан имат по 59 точки след 35 кръга, като изостават на 3 зад четвъртия към този момент Аталанта. Третият Интер също не е много далеч със своите 63 точки.

„Мачовете между Рома и Ювентус винаги са били специални, знаем какво значат те за хората от нашия град. В крайна сметка обаче и тук се присъждат най-много три точки, а ние имаме нужда от тях по всеки един начин”, коментира 28-годишният Флоренци.

„Настоящата кампания е най-слабата за Рома през последните 6 години, тъй като изпуснахме много точки в ситуация, при които държахме победата в ръцете си. Има много причини, поради които Ювентус е толкова далеч пред нас, но в момента просто трябва да се върнем на верния път.”

Флоренци също така се пошегува с поредното отлагане относно проекта на Рома за нов стадион. Италианският национал заяви, че се чувства малко като легендата Франческо Тоти, който нееднократно преди оттеглянето си от футбола изрази желание да играе на чисто ново съоръжение. „Ако нещата продължат така, ще приключа като него. Мисля, че този клуб и тези фенове имат правото да се радват на свой собствен стадион”, добави поливалентният Флоренци.