Футболистът Кристиан Ериксен постави света на тръни по време на Евро 2020, когато всички зрители станаха свидетели на неговата битка за живот. По време на мача между Дания и Финландия сърцето на датчанина спря, но животът му беше спасен благодарение на бързата намеса на лекарите, сред които и докторът на Лудогорец Валентин Великов.

След това Ериксен претърпя сърдечна операция и сега прави поредната стъпка към връщането си на терена. Според „Гадзета дело Спорт“ в момента датската футболна звезда в момента е в Италия и се надява да започне тренировки с клубния си отбор Интер.

На Ботуша обаче Кристиан Ериксен беше посрещнат от лекарите с новината, която се знаеше от лятото. Заради поставения пейсмейкър след случката на Евро 2020, 29-годишният халф няма право да играе футбол в страната.

Медиците са поставили датчанина пред жесток избор. Или да махне спасителния за живота му пейсмейкър, или да се откаже от намерението си да продължи да играе за Интер. В следващите дни Кристиан Ериксен ще премине сериозни медицински прегледи, които ще покажат дали здравословното му състояние позволява сърцето му да се справи без прейсмейкъра.