За първи път след инцидента по време на UEFA EURO 2020 Кристиан Ериксен се видя със своите съотборници от Интер. Днес халфът се появи на базата на шампионите, където имаше среща с директорите на клуба, треньора Симоне Индзаги, останалите играчи и хора от персонала.

“Ериксен е добре и се намира в отлично физическо и психическо състояние - коментираха “нерадзурите” в официалния си сайт. - Сега му предстои да следва възстановителната програма, предписана от датските лекари в Копенхаген, които ще координират последващите действия. Медицинският щаб на Интер ще бъде държан в течение по време на целия процес.”

От написаното се разбира, че датските медици ще взимат решения за следващите стъпки от възстановяването на футболиста. Ериксен получи сърдечен арест още на втория ден от еврофиналите, като беше на косъм от смъртта. В момента той носи дефибрилатор за нормализиране на сърдечната честота, но с такова нещо няма право да играе в Италия.

В зависимост от това как тялото му ще реагира в следващите седмици и месеци ще се преценява дали въпросното устройство може да бъде премахнато. Националът на Нидерландия Дейли Блинд също е с дефибрилатор и засега играе без проблеми, но в родината си за Аякс.