Треньорът на Ювентус Андреа Пирло оцени равенството срещу Рома като крачка назад за неговия тим, но изтъкна, че отборът тепърва ще навлиза в ритъм и ще показва истинските си възможности. Бившият халф пусна новото попълнение Алваро Мората като титуляр и смени схемата на игра, а Кристиано Роналдо отбеляза и двата гола, за да донесе точката на Юве.
"Рома е напълно различен отбор от Сампдория и затова подходихме по различен начин към двубоя. По отношение на представянето ни направихме крачка назад, но все още работим върху това да изградим необходимия синхрон, а през лятото нямахме възможност да изиграем желаните контроли. Спечелихме една точка при положение, че губехме и бяхме с човек по-малко", сподели Пирло.
 
"Съперникът беше добре организиран и не измъкнахме максимума от ситуациите един на един. Артур има нужда от малко време, за да се адаптира към Серия "А" и към нашия стил. Освен това, той още не е в идеална кондиция след толкова дълъг период без официални мачове. Бентанкур също тренира допълнително, за да влезе във форма. Радваме се, че имаме Роналдо, който не само вкара двата гола, но и много помагаше в дефанзивен план, след като останахме с човек по-малко", подчерта треньорът на "бианконерите".
 
"Наясно бяхме, че няма да ни е лесно по фланговете, защото Рома има много агресивни крайни защитници. Трябваше да ги пресираме повече. В тези зони е необходимо да се подобрим. Интер със сигурност ще е по-силен през новия сезон, те взеха няколко качествени играчи. Мисля, че битката за титлата ще е до самия край на сезона", добави Пирло.