Рома и Ювентус не се победиха в дербито на втория кръг в Серия А и завършиха при резултат 2:2 на “Олимпико". Жордан Верету на два пъти даваше аванс на "римските вълци", но "бианконерите" успяваха да изравня чрез Кристиано Роналдо. И двамата вкараха първите си голове от дузпа. Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като в 62-ата минута беше изгонен Адриен Рабио.

Рома стартира по-добре. В 12-ата минута Хенрих Мхитарян финтира Леонардо Бонучи и излезе сам срещу Войчех Счезни, който отрази удара му. В следващите минути Ювентус владееше топката, а неговият съперник разчиташе на контраатаки.

В 31-ата минута съдията посочи бялата точка за игра с високо ръка на Рабио при удар на Верету. Именно французинът се зае с изпълнението на дузпата и неговият шут се оказа прекалено силен за Шчесни, който успя само да докосне топката преди тя да се оплете в мрежата му. Веднага след това Ювентус създаде първото си опасно редовно положение, след като Роналдо центрира, а Джанлука Манчини и Аарън Рамзи скочиха за топката, но уелсецът не успя да нанесе добър удар.

В 44-ата минута "бианконерите" също получиха дузпа, и то отново за явна игра с ръка, след като Лоренцо Пелегрини по този начин спря дрибъла на Роналдо. Така португалецът реализира наказателния удар, с което изравни резултата, но не задълго. Само две минути по-късно домакините организираха скоростна контраатака, при която имаха числено превъзходство. Мхитарян намери откъсналия се Верету, който прати топката покрай Шчесни за втория си гол в мача.

В 51-ата минута Педро пробва техничен удар от фаул, който бе избит от Шчесни. В 56-ата Джеко пропусна отличен шанс да увеличи преднината на Рома, след като получи топката на много добра позиция, но необезпокояван нацели страничната греда.

В 62-ата минута положението за Ювентус се влоши още повече, след като Рабио получи втори жълт картон за влизане в краката на Мхитарян и така той беше изгонен от игра, с което халфът ще пропусне и дербито с Наполи следващия кръг.

В 69-ата обаче Кристиано Роналдо за втори път в мача възстанови равенството. Португалецът се извиси над Бруно Перес и засече центриране на Данило. До края на мача "джалоросите" така и не намериха начин да стигнат до победен гол, а техният опонент удържа равенството.