Наставникът на Милан – Стефано Пиоли, бе на върха на щастието след първата победа на „росонерите“ от месец насам. Те надвиха Торино с 1:0, а специалистът определи мача като прераждане за отбора.

"Абсолютно можем да гледаме на този мач като на нашето прераждане. Знаехме, че ще е трудно и че Торино не позволява израждането на атаките с тяхната висока преса, но ние хвърлихме много усилия както в атака, така и в защита“.

„Голът все едно премахна един ментален камък от отбора и той заигра по-добре след това. Това е малка стъпка, но имахме нужда от нея. Работим всеки ден и се опитваме да постигаме резултати, което не се получаваше в последните седмици и това ни носеше психологическа и физическа болка. Трябва да продължим в този дух. Да се класираме за Шампионската лига ще бъде добър резултат, но ние трябва да покажем повече постоянство", смята Пиоли.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"Смятам, че трябва да анализираме представянето на целия отбор и тогава да направим изводи над какво имаме да работим. В последните мачове получавахме средно по четири гола, така че очевидно нещо не работеше добре в дефанзивната ни стратегия“.

„Честно казано, дали ще играем с трима или четирима в отбрана няма такова значение. По-важното е да виждам позитивизъм и увереност. Когато изградим достатъчно солидна защита и играчите ни са в по-добра форма, можем да се върнем към схема с четирима бранители. Това е само първата крачка", допълни специалистът.