В интервю след убедителната победа с 3:0 срещу Дженоа, Стефано Пиоли даде мнението си за срещата и разкри интересни подробнисти около новия си договор.

"Ибрахимович беше единственият играч, който ми изпрати съобщение и ме поздрави за новия договор. “Комплименти, тренер, но сега трябва да побеждаваме“, написал шведа. Сезонът е важен и можем да се чувстваме удовлетворени, защото съперниците са силни. Срещу Дженоа бяхме длъжни да реагираме по правилния начин", заяви наставникът.

"Ибрахимович е много важен. С неговото идване всички вдигнаха нивото, но и неговите съотборници се показаха способни да приемат неговия начин на правене на нещата. Златан даде много, но и получи също толкова много".

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"Месиас? Йерархията се променя постоянно. Имам късмета в отбора да има толкова силни играчи. За мен всички са титуляри. Дали играят Кесие, Тонали, Бенасер или Бакайоко, за мен е едно и също. На отбори като Милан му се предлагат 3-4 играчи, които трябва да изучим и считам, че той може да е правилният. Той може да увеличи класата си още повече. На „Мараси“ вкара два важни гола, които не бяха никак лесни. Аз съм доволен от него", заяви италианският специалист.

"За съжаление след всеки мач нашите емоции са противоречиви. Кяер получи изкълчване, но още не знаем степента на увреждане. Надяваме се да не е сериозно, защото той е много важен, както на терена, така и в съблекалнята. Срещу Салернитана ще мога да разчитам и на Романьоли. Калулу също може да играе в центъра, така че ще намерим решение", завърши 56-годишният наставник.