Милан победи с класическия резултат 3:0 Дженоа при гостуването си на „Мараси“. В герой за гостите се превърна Жуниор Месиас, който донесе успеха на „росонерите“ и при гостуването на Атлетико Мадрид в Шампионската лига.

Гостите получиха удар в началото на двубоя, след като Симон Кяер получи контузия в коляното. Въпреки това в 11-ата минута Златан Ибрахимович от пряк свободен удар даде аванс на Милан.

„Росонерите“ продължиха да са по-активният тим, но Брахим Диас и Жуниор Месиас направиха пропуски.

В добавеното време на първата част гостите удвоиха преднината си, след като изстрел на Раде Крунич бе блокиран, а топката се озова в Жуниор Месиас, който с глава реализира в горния десен ъгъл.

Милан продължи да притиска съперника си и през втората част и в 61-ата минута Жуниор Месиас отбеляза втория си гол в мача, след като реализира неспасяемо ниско в десния страничен стълб.

Така Милан бързо си върна второто място в класирането, събирайки 35 точки в актива си. Нещо повече, заради равенството 2:2 на Наполи при визитата на сасуоло, „Дявола“ вече е само на точка разстояние от лидера в подреждането. Дженоа пък остана на 18-ата позиция и е в зоната на изпадащите с едва 10 спечелени пункта.