Късно снощи Рома постигна разгромна победа, която укрепи отбора на петата позиция. „Вълците“ спечелиха категорично гостуването си на СПАЛ с 6:1 и направиха нова важна крачка към класиране в Европа.

Три кръга преди края на кампанията Рома заема петото място с актив от 61 точки. Шестият Милан е с 2 точки по-малко, докато седмият Наполи вече изостава на 5 точки от „римляните“. Треньорът на Рома Пауло Фонсека съвсем очаквано бе в отлично настроение след срещата.

„Това бе един чудесен мач за нас. СПАЛ нямаше какво да губи, те вече изпаднаха, а такива двубои са много опасни, ако подцениш противника. Доволен съм от отношението на момчетата, целият отбор се раздаде максимално и заслужи този категоричен успех", започна португалецът. 

"Най-важното е, че бележим голове, а не кой вкарва. Виждате, че излизаме на ситуации и трябва да ги реализираме. Не е лесно да вкараш 6 гола в един мач и се радвам, че добрата ни форма продължава. Хубаво е в 5 последователни срещи да нямаш поражение, искам да видя желание за победи и в оставащите 3 мача". 

Вече мислим за предстоящия мач с Фиорентина в неделя, мачовете следват един след друг и трябва да сме готови. Играчите вече са доста изморени, но нямаме избор, сезонът е към края си но имаме да гоним още основни задачи, а знаете, че 4 дни след последния ни шампионатен мач срещу Ювентус играем срещу Севиля в Лига Европа. Играем мач за мач и се стремим към най-доброто“, сподели Фонсека.