Бившият футболист на Милан Алешандре Пато разкри, че евентуално негово завръщането в Милан „би било хубаво“ и сподели, че клубът трябва да задържи и Паоло Малдини и Златан Ибрахимович.

Бразилският нападателят наскоро се завърна в родината си от Китай и се завърна в Бразилия, където в момента играе за Сао Паоло. Той даде интервю за „Gazzetta dello Sport“, където стана ясно, че следи отблизо „росонерите“, след като напусна клуба през 2013 година.

30-годишният футболист има 150 мача за „червено-черните“ и реализира 63 гола за петте му години и половина в клуба.

„Бих искал да се върна в Европа и би било хубаво да го направя в Милан. Ще спечеля Копа Либертадорес и тогава ще се върна“, каза той.

Пато, който помогна на Милан за последното им Скудето през 2010/2011 година, насърчи феновете да останат "уверени", че отборът ще се изкачи отново след труден период.

„Тъжно ми е да ги видя в толкова критично състояние от години. Но клубът се опитва да започне отново да израства и феновете трябва да имат увереност", сподели бразилецът.

Звонимир Бобан беше уволнен от позицията си на спортен директор тази зима, но Пато би искал да види Паоло Малдини да продължи и „росонерите“ трябва да се съсредоточат върху запазването и на Ибрахимович.

„Клубът трябва да му позволи [Малдини] да работи. Той знае какво означава този клуб и ще успее да ги върне на върха. Милан трябва да се съсредоточи и върху Ибрахимович. Той е твърде ценен за младите играчи и смъртоносен пред вратата", заяви още Пато.