Изпълнителният директор на Милан, Иван Газидис, избра социалните мрежи на клуба, за да изпрати посланието си за надежда в трудните времена, в които се намираме. 

"Скъпи футболисти в Милано, разговарям с вас от своя дом, в който съм затворен, докато изживяваме тази трагедия. Мисля за всички медицински сестри, лекари, здравни работници, полицията, шофьорите на автобуси, органите на реда, служителите в супермаркета и всички, които работят в тези сектори и по един или друг начин се грижат за нас", започна Газидис.

"Благодаря ви от сърце. Приоритетът на Милан е прост - здравето и безопасността на играчите, персонала, феновете и нашата общност. Ще се върнем към тренировките само когато всичко е безопасно за всички нас. Работим по различни варианти. Когато сезонът започне отново, няма да забравим героите от тези месеци, които смело и професионално помагат на хиляди хора."

"Щастлив съм, че много от вас участвате в каузата, така както подкрепяте и нашия клуб. Уверявам ви, че ще преодолеем тази криза по най-правилния начин. В активни разговори сме с всички, които управляват футбола в тази извънредна ситуация. Футболът носи радост и ще направим всичко възможно да я върнем", заяви Газидис.

"Клубовете не са просто бизнес компании. Те имат социална роля, представят ценности, без които не можем. Чувствам се горд, че съм част от този клуб и от този фантастичен град. Оставаме единни в този тежък момент. По-човечни, по-силни, по-обединени от всякога. Хайде, Италия! Милан завинаги", завърши обръщението си Газидис.