Собственикът на Милан Йонхон Ли преразгледа управленската си политика и вече е готов да приеме външни инвеститори в клуба, които да му помогнат с рефинансирането на дълга към „Елиът Мениджмънт”. Новината е на „Медиясет Премиум”.

Китайският бизнесмен се намира в крайно напрегната ситуация, тъй като е на ръба да загуби контрола си над „росонерите”. Медиите в Италия научиха, че от вторник насам босът е бил инкогнито в Италия, а днес е отлетял за Хонг Конг.

Йонхон Ли най-късно утре трябва да преведе 10 милиона евро с цел увеличаване основния капитал на Милан, иначе рискува от американския хедж фонд „Елиът Мениджмънт” да се намесят и да поемат управлението на клуба в свои ръце. Ли и клубът общо имат да обслужат дълг от 303 милиона евро към финансовата организация, която им отпусна заеми, за да се извърши смяната на собствеността през април 2017 година.

До този момент Ли отбягваше категорично варианта за привличането на други инвеститори в клуба. Естеството на моментната ситуация обаче явно го е накарало да промени гледището си и сега той търси потенциален миноритарен акционер. Уловката е, че в случая не става дума за Милан като клуб, а за „Росонери Люксембург”  - холдинговата компания, посредством която Ли притежава италианския гранд.

„Медиясет Премиум” твърди, че азиатецът вече е открил потенциален партньор, като става дума по-скоро за физическо лице, отколкото за компания. Каквато и сделка да бъде сключена, тя няма да отмени задаващите се санкции от УЕФА във връзка с нарушаване на Финансовия феърплей. Окончателното решение на европейската футболна централа се очаква в интервала 18-20 юни.

Ако утре Ли успее да внесе обещаните от него 10 милиона евро, ситуацията му не се променя драстично. Той трябва да изнамери други 30 милиона  - отново за увеличаване на основния капитал – до 15-и юни, а провал ще отвори вратите пред „Елиът Мениджмънт” да прави каквото реши със съдбата на клуба.

Още по темата:

Фалкао: За мен е чест, че клуб като Милан ме иска

Големият кредитор с ултиматум до собственика на Милан

Брутален разкол в Милан заради оферта от Дубай

Милиардер потрива ръце нещастие да сполети Милан