Загубата на Интер от Фиорентина с 4:5 в мача от 33-ия кръг на Серия А е гвоздеят в отношенията между ръководството на “нерадзурите” и старши треньорът Стефано Пиоли.

Девет гола в италиански екшън

От клуба са взели окончателно решение да вземат нов наставник от световна класа, който да ръководи тима през следващия сезон. Интер са хвърлили око на треньора на Атлетико Мадрид Диего Симеоне и мениджърът на Челси Антонио Конте.

И двамата обаче имат договори с клубовете си и изглежда доста сложно те да бъдат прекратени. В допълнение и Атлетико, и Челси са в доста по-добри позиции в първенствата си (съответно 3-ото и 1-ото), докато в момента Интер е на 7-ата позиция в Серия А. Така единственият начин да бъдат привлечени е финансово, а “нерадзурите” са готови да платят голяма сума пари.

Интер в напреднали преговори за играчи на Реал и Монако

Китайските собственици на Интер Suning Group са предложили 5-годишен договор на Симеоне и 11 милиона евро на сезон, твърди La Gazzettа dello Sport. Те са поставили краен срок от 20 дни, както на испанския специалист, така и на Конте, за да обявят решенията си. Италианското издание твърди, че ако двамата треньори откажат да застанат начело на Интер, от клуба ще предложат поста на наставника на Рома Лучиано Спалети.