Най-новото попълнение на Каляри Кирил Десподов може да превърне дебюта си в сбъдната мечта. Ако българският нападател получи шанс от старши треньора Роландо Маран, може да запише първите си минути не къде да е, а на митичния „Сан Сиро” в Милано.

Отборът на Каляри гостува на Милан в мач от 23 кръг на Серия А. Двубоят е тази вечер от 21.30 часа.

Прекалено малка е вероятността бившият футболист на ЦСКА да започне срещата като титуляр, но има шанс да се появи като резерва срещу „росонерите”. Самият треньор на италианския тим, който взе българина с групата за Милано, намекна точно за това.

Стефан Яръмов разкри как е открил Десподов за големия футбол

"Дали ще ползвам Олива и Десподов? Те идват в Италия от съвсем различни реалности, които нямат общо със Серия А. Нормално е да им отнеме малко повече време за адаптация, така че ще видим какво ще стане", сподели Роландо Маран.

Треньорът на гостите няма да може да разчита на полузащитника Валтер Бирса, който няма да бъде на линия до март. Лукас Кастро е единственият дългосрочен отсъстващ, след като страда от контузия кръстни връзки.

От 39 срещи между двата отбора „росонерите” имат 24 успеха срещу само 4 за Каляри. Равенствата са 11.

Треньорът на Каляри: Кирил Десподов идва от различна реалност

Отборът на Кирил Десподов се намира на 4 точки от зоната на изпадащите. Тимът е на 15-а позиция с 21 пункта. В последните си 12 срещи от шампионата на Италия отборът е записал едва 1 победа, 5 равенства и 6 загуби.

Само три отбора са отбелязали по-малко голове от Каляри (19) от началото на първенството. Именно това ще бъде и задачата на Кирил Десподов, ако получи шанс за изява.

Статистиката не е никак обещаваща за отбора на Роландо Маран и при гостуванията. Каляри спечели само един двубой от 11 далеч от дома (1 победа, 3 равенства, 7 загуби). Само веднъж в тези срещи отборът е успял да вкара повече от един гол, докато получава средно по 1.91 попадения на мач и има само една чиста мрежа.

Десподов и Каляри под обсада от… фермери

В навечерието на срещата Каляри беше поставен под напрежение. Отборът се оказа блокиран в собствената си тренировъчна база от местни фермери, които протестираха срещу цените на млякото. В крайна сметка, след като подкрепиха исканията им, футболистите се отправиха към летището.

От другата страна е отборът, воден от Дженаро Гатузо, който ще търси задължителен успех, ако иска да намери място сред местата, даващи квота за Шампионска лига. След като „росонерите” успяха да запазят чисти мрежи в три от последните си пет мача във всички надпревари, гостите ще се изправят пред сериозно изпитание.