Отборът на Каляри, където отскоро се подвизава Футболист №1 на България за 2018-а Кирил Десподов, се оказа блокиран в собствената си тренировъчна база от местни фермери, които протестираха срещу цените на млякото.

Футболистите на сардинци се събраха, за да отпътуват към местното летище, където тази вечер имат полет за утрешното си гостуване срещу Милан на „Сан Сиро”. Играчите обаче се оказаха обсадени в Асеминело, където всички изходи от тренировъчния център бяха блокирани от стотина местни фермери.

Проявата беше част от серията протести на острова, където в знак неодобрение към настоящите цени редица млекопроизводители изливат литри от хранителния продукт по пътища и паркове. Освен това те използват и селскостопанската си техника, за да блокират пътното движение.

Наложи се футболният тим на Каляри да получи помощ от местната полиция, която се появи, за да преговаря със стачниците. Последните пък настояваха за среща с играчите, треньора Роландо Маран и представители на клуба. Основното им искане беше Каляри да не се яви за мача срещу Милан, като по този начин покаже съпричастност към местната кауза.

В крайна сметка генералният директор Марио Пасети успя да постигне консенсус с недоволната тълпа и така Каляри все пак отпътува към летището. Преговорите нямаше да имат положителен край, ако няколко футболисти – в това число Николо Барела, Алесандро Дейола и Жоао Педро – не се бяха съгласили да разлеят с ритници съдове, съхраняващи мляко.