Вратарят на Рома Робин Олсен довери, че има голямо напрежение върху плещите му, след като е акостирал на „Олимпико”, за да замени Алисон. Шведският национал бе привлечен именно с тази цел, като бразилецът стана най-скъпият вратар за няколко седмици след трансфер за 70 милиона евро.

„Вярно е, че откакто пристигнах има голямо напрежение върху мен. Това е нормално, след като се присъединяваш към такъв голям клуб като Рома”, довери Олсен за сайта на Рома.

„Рома продаде превъзходен вратар като Алисон Бекер. Трудно е да замениш такъв вратар, но сега аз съм тук, за да го направя това. Очаквано има голямо напрежение и знам какво да сторя, за да оправдая очакванията. Работя здраво всеки ден, всяка минута, за да покажа качествата си”, сподели Олсен.

„Разликата от държавата, в която идвам и футболът в Италия е огромна. Съвършено различно е, а е ясно, че Серия А е по-трудната и класна лига – няма място за сравнение. Сега играя с по-добри футболисти и срещу по-добри такива. Пристигайки в Рим, то всичко е тотално различно. Нов начин на работа, нови методи. Нуждаеш се от време, за да се приспособиш. Италианският ми става все по-добър и говоря със съотборниците ми спокойно вече. Три месеца съм в отбора и знам, че мога много повече”, довери още шведският страж.

Oлсен има 13 мача във всички турнири за Рома през настоящата кампания.