Вратарят на Ливърпул - Алисон Бекер, за няколко седмици бе най-скъпият вратар в света през това лято. 26-годишния бразилец премина от Рома в английския Ливърпул за 67 млн. паунда. Малко след това бившият страж на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага бе купен за над 70 млн. паунда от Челси.

Днес, 2 октомври, Алисон празнува рожден ден. Той се върна към най-тежкия си миг в последната година, споделяйки, че е пролял много сълзи при напускането на Рим.

"Беше трудно да напусна Рома. След като взехме решението да напусна, аз и жена ми плакахме много. Ако трябва да бъде честен, това бе правилното решение. Направих професионален избор. Това бе стъпка напред в моята кариера, а Рома получи голяма сума", сподели Алисон.

"Самостоятелно взех решението да дойда в Ливърпул, но сърцето ми беше пълно със сълзи. Прекарах две специални години в Рома. Дъщеря ми се роди там, оставих също и много приятели в града, извън футбола. Толкова много пъти се разхождах в града - "Фонтана Ди Треви" вечер е толкова красив. Но любимото ми място е "Колизеума", там дишаш история", добави бразилецът.

"Имам огромни амбиции, в момента играя в най-добрата футболна лига в света. Серия А не е чак толкова назад в развитието си, но е много по-различна", завърши Алисон.

Играчът е на юноша на Интернасионал, като през 2016 г. преминава в Рома. С екипа на "вълците" стражът играе в 37 двубоя, като през миналия сезон успя да стигне полуфиналите в Шампионската лига.