Още в първите дни на 2022 година Интер вероятно ще смени собствеността си. След информациите по-рано днес, че саудитският консорциум PIF е на финалната права за закупуването на „нерадзурите“, сега Кориере дело Спорт излезе с нова информация. Източникът твърди, че Сунинг има още два варианта за продажба на клуба. Единият от тях е американския милиардер Даниел Щраус.

Преговорите са толкова напреднали, че самият Стивън Жанг е поел нещата в свои ръце. Според последните информации, президентът на шампиона на Италия ще лети лично до Лос Анджелис, за да се срещне с американеца.

Щраус е роден в Ню Йорк и е на 65 години. Неговата CareOne се занимава с дейности в областта най-вече на здравеопазването. Самият той е основател и изпълнителен директор на холдинга, притежаващ над 60 здравни заведения и хосписи, предимно в Ню Джърси и Масачузетс, а дъщеря му Елизабет Щраус е вицепрезидент.

Бизнесменът и филантроп управлява и фонд, който през последните години инвестира в частен капитал - недвижими имоти, развлекателен бизнес и следователно в спорт. Основател е на групата Bridge Sports, чрез която купи дял от НБА отбора Мемфис Гризлис, на който беше вицепрезидент до 2018 г., когато продаде акциите си.

Малко по-късно обаче опитът му да купи Минесота Тимбъруулвс се проваля. Групата на Щраус e другият силен кандидат сред тези, които се срещат със собственика на Интер Стивън Жанг, освен саудитският фонд PIF, зад който стои Мохамед бин Салман. Кориере допълва, че и американските адвокати на милиардера са изпратили своя оферта към Сунинг, за които предстои труден избор.