Американският сайт International Business Times твърди, че саудитският фонд PIF (който вече закупи Нюкасъл), ще купи Интер от Сунинг Груп за 1 милиард долара през следващите няколко дни.

Не за първи път има информации за интерес от фонда към шампиона на Серия А, но източникът съобщава, че сделката вече е сключена и документите ще пристигнат в офисите на гранда от Милано през следващите няколко дни.

Предполага се, че цената по сделката е 1 милиард долара, което е приблизително 884 милиона евро или 744 милиона паунда. Новината идва само дни след като Сунинг обяви, че дълговата им криза отслабва. Известно е отдавна, че китайските бизнесмени търсят нови инвеститори за „нерадзурите“.


PIF вече започна своя план, който идва директно от саудитските власти и по-точно Мохамед Бин Салман. МБС, както са инициалите на престолонаследника на Саудитска Арабия има желанието неговият фонд да стане основен играч в света на спорта. Твърди се също, че консорциумът води преговори и за закупуване на Олимпик Марсилия от френската Лига 1.

Американецът Франк МакКорт, който е собственик на тима от Лазурния бряг отдавна търси нов инвеститор за носителя на Шампионска лига от 1993 година. Преди време пък Аманда Стейвли, която е част от новото ръководство на Нюкасъл, сподели, че фондът е имал интерес към позакъсалия френски тим Бордо, но явно плановете са се променили.