Полузащитникът Ренато Санчес дойде едва това лято в Рома, но вече създава напрежение в клуба. Треньорът Жозе Моуриньо призна, че е озадачен от случващото се с португалския полузащитник. За няколко седмици на „Олимпико“ той вече получи две контузии, като втората беше по време на снощния мач от Лига Европа срещу Шериф Тираспол.

26-годишният футболист беше титуляр в двубоя, но напусна игра още преди първия половин час. Сходни неудачи преследваха Санчес в почти всички останали от досегашните му клубове.

„Ренато е играч, който винаги е под някакъв риск. Трудно е да се разбере. В Байерн не разбраха, в ПСЖ не разбраха, а и на нас ни е трудно да разберем. Той е отличен футболист, който се нуждае от игрово време. В предходната среща той беше на терена за 45 минути, после имаше три дни за почивка и подготовка, но ето, че нещо пак се случи“, заяви озадаченият Моуриньо.

Санчес е в Рома под наем от Пари Сен Жермен. В договора има клауза, според която италианският клуб ще го откупи срещу 15 милиона евро, ако той вземе участие в 60% от мачовете на „вълците“ през сезона.