Опашкарят в Серия А Беневенто иска да се подсили с класни имена в защитата си, но от листата на новаците в елита на Апенините категорично е отпаднал българският вариант Николай Бодуров. 

Причината - че трансферният прозорец в Италия отдавна затвори, а родният национал не е свободен агент. Това обаче не попречи на български вестници и сайтове да напишат днес, че той продължава да е вариант за зимната селекция на Беневенто. А това просто няма как да се случи.

И все пак клубът разкри какви са целите му, вече сред свободните агенти на пазара, с които може да се подписва по всяко време на сезона. В списъка попадат трима играчи, като и тримата имат богата визитка по големите първенства на Европа. 

Това са Бакари Саня, Габриел Палета и Филип Волфшайд. Първият няма нужда от представяне, като е свободен агент от лятото, когато изтече договорът му с Манчестър Сити. Преди това е носил екипите на Арсенал и Оксер, като с последните игра срещу Левски за Купата на УЕФА през 2005 г. и отпадна. 

Габриел Палета пък наскоро беше освободен от Милан и е на разположение на Беневенто. Освен за "росонерите", той е играл за Ливърпул и Парма в Европа, както и за Бока Хуниорс в Аржентина. С екипа на английския гранд има мач срещу ЦСКА в Шампионската лига. Той е един от само трите му двубоя за мърсисайдци. 

Филип Волфшайд е най-младият от въпросното трио, като и той е свободен агент от известно време. Последният му клуб беше закъсалият в Лига 1 Метц, а освен това е играл за Байер Леверкузен, Волфсбург и Нюрнберг в Бундеслигата, както и за английския Стоук Сити. Бивш национал на Германия е защитникът.