171 фенове на италианския клуб Ювентус ще получат сурови наказания за расистки обиди към белгийския централен нападател Ромелу Лукаку по време на първия мач от полуфиналите за Купата на Италия, когато черно-белите играха с Интер. От сектора зад вратата на Юве в този момент се чуха обиди по адрес на Лукаку, което изнерви футболиста на гостуващия отбор, ескалирало до изгонването му заради втори жълт картон. Освен финансови санкции, феновете ще получат и многогодишна забрана да посещават мачовете на клуба за нарушаване на кодекса и разпоредбите на Италианската федерация за честност и спортно поведение.
 
Общо 250 привърженици на Юве са били идентифицирани сред хората, отправили расистки обиди по адрес на нападателя. В момента се води разследване на останалите 79 души, които не са сред определените вече за глоба 171 тифози. Очаква се и те да отнесат санкции. Разследването е установило провинение и на агитката на Интер. През първото полувреме на въпросния мач запалянковците на “нерадзурите” са скандирали “Ливърпул, Ливърпул”, което се приема като препратка към трагедията от стадион “Хейзел” през 1985 година по време на финала за КЕШ между мърсисайдци и Юве. Тогава загинаха 32 запалянковци на италианския клуб.
 
Мачът между Ювентус и Интер се игра преди десетина дни, а след него се проведе разследване чрез аудио и видео записи, за да се установи какви са обидите и кой ги е казал.По информация на прокуратурата са се чули маймунски звуци.