Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги смята, че Ромелу Лукаку не е трябвало да бъде наказан за начина, по който отпразнува изравнителния си гол в първия полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Италия срещу Ювентус, завършил при резултат 1:1.

"Това, което се случи е, че празнуването на Лукаку бе неправилно разбрано. Той винаги празнува головете си по този начин. За съжаление, това разпали грозни сцени, които не бяха приятни за гледане и ще ни лишат от ключови фигури за нас като Лукаку и Ханданович за втория мач", заяви Индзаги пред Sport Mediaset.

Лукаку получи втори жълт и съответно червен картон при последвалата разправия, а диретни червени картони видяха вратарят на Интер Самир Ханданович и Хуан Куадрадо от Ювентус.

Белгийският нападател направи жест сякаш смълчава феновете на домакините от Ювентус и бе санкциониран, а след последния съдийски сигнал Ханданович и Куадрадо влязоха в разправия, прераснала почти в бой между футболистите.

Симоне Индзаги бе попитан за информациите за расистки скандирания от феновете на Ювентус към Лукаку. "Усетихме това, но аз видях един играч, който отбеляза, празнува гола и всичко започна след това. Сега то ни лишава от важен състезател. Мачът бе спокоен и коректен до 95-ата минута", коментира Индзаги. /БТА