Милан и Емполи завършиха при резултат 0:0 в мач от 29-я кръг на Серия А. Мачът бе белязан от доминацията на "росонерите", които владееха повече топката, но не успяха да създадат достатъчно чисти голови положения. Попадение на Жиру в края на мача бе отменено, тъй като нападателят игра с ръка. С това равенство Милан е вече 3-и с актив от 51 точки, а Емполи остава на 14-а позиция с 32 пункта на сметката си.

В първите Милан опитваше да наложи своето темпо на игра, като контролираше повече топката, но и двата отбора не искаха да рискуват. В 13-а минута дойде първата по-сериозна възможност в срещата, след като Анте Ребич бе превъзходно изведен сам срещу вратаря, но ударът на нападателя бе спасен от Перисан. В последвалите секунди от малък ъгъл опита изстрел и Тео Ернандес от левия фланг, но стражът на Емполи отново се справи.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

В 39-а минута Сандро Тонали добре овладя топката, като елиминира футболист на Емполи, а после полузащитникът навлезе в наказателното поле, като стреля с десния крак, но Перисан бе на добра позиция и улови. До края на първата част Милан бе по-активният отбор, но до повече чисти голови възможности не се стигна и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Петнайсетина минути след началото на втората част Милан създаде първото по-добре положение, след като топката бе центрирана в наказателното поле, а Дивок Ориги опита технично да отиграе, но не успя да уцели кълбото. Секунди след това главният арбитър отсъди дузпа в полза на "росонерите" за игра с ръка. Останаха съмнения около решението на съдията и той реши сам да прегледа ситуацията, след което отмени първоначалното отсъждане.

Милан Емполи

източник: Sofascore

Алесандро Флоренци в 76-а минута бе на добра позиция и опита изстрел. Топката профуча опасно и облиза гредата, но от външната страна. Това бе добър шанс за Милан! "Росонерите" натиснаха и в 83-а минута Салемакерс навлезе опасно в наказателното поле, но се забави с удара, който накрая бе блокиран от защитник в бяло.

В 87-а минута Брахим Диаз остана очи в очи с вратаря, след като Оливие Жиру достави изящно подаване, а испанецът стреля с вътрешната част на обувката, но стражът на Емполи реагира фамозно и отрази. В последната минута на редовното време топката бе центрирана в наказателното поле, а Жиру се пребори с пазача си, за да я изпрати във вратата на противника. Радостта на "росонерите" траеше твърде малко, защото голът бе отменен поради игра с ръка на нападателя.

До края на срещата повече положения нямаше и двата отбора поделиха точките, завършвайки 0:0.

Милан: 16. Майк Менян, 19. Тео Ернандес, 23. Фикайо Томори, 28. Малик Тиау, 2. Давиде Калабрия, 4. Исмаел Бенасер, 8. Сандро Тонали, 12. Анте Ребич, 32. Томазо Побега, 56. Алексис Салемакерс, 27. Дивок Ориги

Треньор: Стефано Пиоли

Емполи: 1. Самуеле Перисан, 66. Фабиано Паризи, 33. Себастиано Луперто, 6. Кони де Винтер, 24. Тайрон Ебуеи, 25. Филипо Бандинели, 18. Разван Марин, 21. Джакопо Фацини, 35. Томазо Балданци, 91. Роберто Пиколи, 19. Франческо Капуто

Треньор: Пауло Занети