Цяла Италия тръпне за дербито тази вечер между Ювентус и Торино, а вчера фенове на двата отбора предизвикаха възхищение с проява на феърплей. Двубоят от 34-ия кръг на Серия А може би ще реши битката за титлата и се очаква емоциите да бъдат сериозни. Тъкмо в тази връзка медиите научиха, че част от тифозите на „бианконерите” подготвят обидна хореография.

Ултрасите на Юве и Наполи се срещнаха в тясна уличка и... изненадаха

Разликата между Ювентус и Наполи на върха е 4 точки в полза на „торинци”, които се движат към спечелването на 7-о поредно скудето. Победа над прекия преследвач ще бъде огромна гаранция, тъй като ще отвори разлика от 7 пункта при оставащи 4 срещи до края.

Заради богатата си откъм успехи история феновете на Юве са решили да уязвят съперника. Очаква се хореографията да изобрази т. нар. „пулчинела” (персонаж от италианската комедия дел арте - б.р.), който традиционно се свързва с Неапол и който ще плаче над трофея в Серия А и Купата на Италия. Към това ще се прибави и надпис: „Ние сме победители, вие сте мрънкачи.”

Алегри: Дербито срещу Наполи е решаващо само за тях

Забележката е насочена предимно към наставника на „везувиани” Маурицио Сари, който в очите на торинските тифози прекалено много недоволства заради несправедливости и нечестни преимущества.

Ювентус приема Наполи на "Алианц Стейдиъм" тази вечер от 21,45 часа българско време.