Треньорът на Ювенус Масимилиано Алегри настоя, че неговият тим ще подходи без напрежение към изключително възловия двубой срещу Наполи от Серия А.

Сблъсъкът в Торино е от 21,45 часа българско време в неделя и или ще реши битката за титлата, или ще върне интригата с пълна сила. Към момента само 4 точки делят лидера Юве от подгласника Наполи, а до края на калчото остават 5 кръга.

Юве забива Дибала на пейката за дербито срещу Наполи?

„Ние сме в по-добра психологическа форма от Наполи. Много е просто: от утре стартира мини-лига от 5 мача, като имаме 4 точки преднина”, коментира Алегри.

„Има още точки на разположение, с които да спечелим титлата. Определено развръзката ще бъде важна за Серия А, но не и решаваща. ”

„Още не съм решил за състава. Дибала е в добра форма, не разбирам защо би трябвало да бъде извън стартовите 11. Възстановихме почти всички контузени, така че сме готови за утрешната чудесна спортна вечер, която ще противопостави два отбора, предлагащи страхотна битка за титлата. В края на май по-добрият тим ще я спечели.”

В Юве криели за травма на Дибала

„Ако Ювентус е най-добрият тим, ще завърши първи. Ако Наполи е най-добрият, ще завършим втори и ще им свалим шапки. Ювентус прави страхотен сезон, имаме 85 точки и остават 5 кръга до края. Наполи от своя страна правят също толкова важна кампания с 81 точки и биха могли да завършат с 96. Става дума за футболен мач, ще играем спокойно. Знаем, че се изправяме срещу отбор, който беше в битката за челото в хода на целия сезон. Ще бъде решаващ мач за тях, докато ние имаме аванс от 4 точки, така че можем да спечелим точки на други места без проблеми”, допълни Алегри.