Отборът на Наполи надви с 2:1 Бреша в двубой от 25-ия кръг на Серия А. Домакините поведоха в 26-ата минута с гол на Йон Чансейор. В началото на втората част Лоренцо Инсиние изравни от дузпа, а малко по-късно Фабиан Руис оформи пълния обрат. 

Гостите започнаха ударно и още в 3-ата минута можеха да поведат в резултата, но отличният пробив на Дрис Мертенс между противниковата защита завърши с удар право в напречната греда. 

Доминацията на неаполитанците продължи и в 20-ата минута се озоваха пред втората си чиста възможност. Отново Мертенс упешно си освободи пространство, но ударът му нямаше достатъчно сила и се озова в ръцете на Йоронен. 

Малко по-късно падна домакински гол от нищото. Йон Чансейор успя да преодолее съперниковите защитници и засече с глава топката от ъглов удар, изпращайки я в горния ляв ъгъл. 

Наполи не се притесни от инкасираното попадение и продължи да владее топката, което обаче не доведе до нищо опасно през оставащите минути от първата част. 

Getty Images
16 снимки

Началото на второто полувреме бе идентично с първите минути на първата част. В 49-ата минута Алеш Матею игра непозволено с ръка в наказателното поле и след преглед с ВАР съдията отсъди наказателен удар в полза на Наполи. 

Лоренцо Инсиние се нагърби с изпълнението и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Йоронен.

Само 5 минути по-късно Наполи оформи пълния обрат след феноменално попадение на Фабиан Руис, чийто снаряд от границата на наказателното поле не остави шанс на вратаря и влетя право в горния десен ъгъл на вратата. 

В 60-ата минута отново Руис пробва да отправи удар, но този път Йоронен внимаваше и се справи с лекота. 

Малко по-късно топката отново се озова в мрежата на Йоронен, но за негово щастие, попадението бе отменено заради засада. 

Последва опит на Марио Балотели да изравни резултата и да върне надеждите на своите, но италианецът не успя да отправи най-точния удар и топката прелетя високо над напречната греда.

В последните минути темпото се успокои и сериозни ситуации пред някоя от двете врати липсваха. Така Наполи взе максимума от срещата и се изкачи на 6-а позиция, събирайки 36 точки. Бреша пък остава на предпоследното място с 16 пункта.