Наполи продължава своя поход към първо Скудето от 33 години. Партенопеите разбиха с 4:0 Торино в едноименния град и поне до изиграването на тазвечершното дерби между Интер и Ювентус имат преднина то 21 точки на върха в Серия А.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

„Адзурите“ поведоха още в 8-ата минута, когато Пьотр Желински центрира от ъглов удар, а голмайсторът на тима Виктор Осимен засече с глава във вратата на „биковете“.

Четвърт час по-късно удар на Антонио Санабрия едва не влетя в мрежата на Алекс Мерет.

Малко след изминаването на половин час игра Карол Линети извърши нарушение в наказетелното поле и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Хвича Кварацхелия, който преодоля Ваня Милинкович-Савич за 0:2.

В началото на втората част южняците отбелязаха за трети път и убиха и малкото останала интрига в мача. Виктор Осимен вкара втория си гол, възползвайки се от прекрасно центриране на Матиас Оливера.

Танги Ндомбеле също намери място на таблото с голмайсторите, като в 68-ата минута комбинира с Кварацхелия и вкара топката във вратата на „граната“ за 4-ти път.

В друг двубой от кръга Фиорентина надви Лече с 1:0. В антигерой за „джалоросите“ се превърна Антонино Гало, който си отбеляза автогол през първото полувреме.