Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис вече обмисля възможните варианти за заместник на Маурицио Сари, след като двете страни не могат да постигнат споразумение на този етап за подновяването на договора на специалиста.

Различията между Сари и президента на Наполи, Аурелио Де Лаурентис имат от вижданията за лятна селекция. Треньорът иска да получи поне два нови играчи от най-високо ниво за следващия сезон. Ръководството от своя страна, не иска да инвестира много в отбора. Също така, клубът не удължи договора с вратаря Пепе Рейна и Сари остана недоволен.

Де Лаурентис вече се е спрял на няколко имена, които могат да наследят Сари при положение, че той напусне стадион „Сан Паоло“ след края на сезона.

Настоящият треньор на Валенсия Марселино Гарсия Торал е основен фаворит на Де Лаурентис за треньорския пост в Наполи.

Марселино има договор с Валенсия до лятото на 2019 година и почти сигурно ще осигури участие на отбора в Шампионска лига. Очаква се ръководството на клуба да започне преговори с него след края на сезона за продължаването на контракта.

Със сигурност интересът на Наполи към Марселино е притеснил шефовете на Валенсия.

Другите две имена, които се спрягат за треньорския пост в Наполи са това на Марко Джанпаоло, който в момента е начело на Сампдория и Пауло Фонсека, който е наставник на Шахтьор Донецк.

Наполи и Маурицио Сари не могат да се разберат за нов договор

Челси се възползва от драмите между Сари и Наполи?