Челси набеляза старши треньора на Наполи Маурицио Сари за заместник на Антонио Конте, пише  Daily Mail. Според британското издание, "сините" са се спрели на 59-годишния италианец, след като стана ясно, че той не може да се разбере за договора си с ръководството на "небесно-сините".

Наполи и Маурицио Сари не могат да се разберат за нов договор

Старши треньорът има споразумение до лятото на 2020 година. Сари и президентът на Наполи, Аурелио Де Лаурентис, обаче имат сериозни различия във вижданията за лятна селекция. Това е довело и до неразбирателство между двете страни, от което Челси обмисля да се възползва. 

Както е известно, Антонио Конте на 99% напуска отборът на "сините" през лятото, като се очаква отново да заеме поста национален селекционер на Италия. Конкретно собственикът на Челси Роман Абрамович обаче настоява именно Маурицио Сари да заеме мястото на италианския си колега.

Изкушават с пачки треньора на Наполи

В списъка на лондончани присъстваха още имената на бившия наставник на Борусия Дортмунд Томас Тухел и на Барселона Луис Енрике. Все още "сините" имат шанс да активират освобождаващата клауза, която фигуририра в договора на Сари в размер на 8 милиона паунда. Ръководството обаче ще трябва да плати и останалите 9 милиона паунда от контракта на Антонио Конте за изминалата година.

Именно неяснотата около бъдещия наставник на Челси пречи и на преговорите с потенциални нови играчи, които да бъдат привлечени през лятото. Отново по информация на "Daily Mail", "сините" са разговаряли с не един или двама футболисти, но все още неизясненото положение в тима отказва част от тях да преминат на "Стамфорд Бридж".

Интересът на Челси към Маурицио Сари се разгаря

Поради тази причина "сините" ще бързат с привличането на нов треньор. Наполи пък впечатли под ръководството на Сари, като дълго време властваше на първата позиция в класирането. До последно "небесно-сините" бяха основен конкурент на Ювентус, но загубиха с 0:1 прекия двубой и сега са втори с 78 точки, на 6 точки зад "бианконерите".