Един тъжен момент се задава съвсем скоро за феновете на Ювентус. А именно - големият им любимец Джанлуиджи Буфон скоро ще спре с футбола. И затова ръководството на "старата госпожа" прави всичко възможно да му намери скоро адекватен заместник. 

Явно "бианконерите" не виждаха такъв в лицето на досегашната му резерва Нето и го пуснаха да си ходи. Но пък са на път да купят нов вратар и по всичко личи, че той ще е изборът за постоянен заместник на един от най-великите вратари, които футболът познава, когато окачи ръкавиците на пирона следващото лято. 

Буфон хвана дузпа на биг боса на ФИФА, май приключи с футбола

Според медиите в Италия, Юве вече финализира преговорите за привличането на Войчех Шчесни. Полският вратар е собственост на Арсенал, а до края на миналия сезон беше под наем в Рома. "Джалоросите" обаче не се навиха да платят клаузата за откупуването му, която е в размер на 20 млн. паунда. 

Тези пари обаче не са проблем за шампионите от Торино и те са в напреднали преговори с "артилеристите" за подписа му. Идеята е Шчесни да е резерва в последния сезон на Буфон, след което да застане под рамката за постоянно. Италианският ветеран вече обяви, че спира с футбола след Мондиал 2018 в Русия.