Бразилският страж Нето има най-тежката работа на света.  А именно - да се бори за игрови минути с легендата Джанлуиджи Буфон. И точно с оглед на почти загубената кауза, той официално е заявил желание пред ръководството на Ювентус да бъде продаден. 

Милан купува заместник на Донарума от Ювентус

Стражът е имал среща лично с генералния мениджър Бепе Марота, както и със спортния директор Фабио Паратичи. Пред тях той е обявил, че вече не му се стои резерва, па макар и в "старата госпожа", и иска да бъде продаден. Още повече, че за него има вече две оферти. 

Буфон остави отворена вратичка, но обяви: 99.9% приключвам догодина

Нето е искан от испанския Валенсия и конкурента на "бианконерите" в Серия А Наполи. Така че ако се навият да го продадат, торинци е по-вероятно да го пратят на Пиренеите. Проблемът в цялата ситуация е, че те са му зкаовали цена от 10 млн. евро, а кандидатите не са склонни да я платят. 

Точно затова и бразилецът опитва да накара босовете да го разберат и да го пуснат да играе по-редовно другаде. Той е в Ювентус от два сезона, но в тях изявите му са епизодични, защото Буфон се представя все така феноменално, а по всичко личи, че ще бъде така и през предстоящата кампания.