Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо смята, че в отбора е имало раздразнение преди съперникът да остане с човек по-малко в 52-ата минута на мача срещу Сампдория от 28-ия кръг на италианската Серия А. Рома спечели с 3:0 домакинството си, а първото попадение бе дело на Джорджиньо Вайналдум в 57-ата минута, от което Моуриньо остана много доволен.

„През първото полувреме имаше раздразнение, защото не успяхме да отбележим гол и предвид това, че създадохме толкова много шансове. След червения картон очевидно за Сампдория стана още по-трудно“, заяви Моуриньо пред DAZN.

16 снимки

„Не обичам да говоря индивидуално за отделни футболисти, но съм доволен от прогреса на Вайналдум, който днес игра много добре. Диего Йоренте също се справи добре, а представяне като това се харесва на всеки треньор. Йоренте е защитник, който търси топката и играе много спокойно“, добави португалският специалист.

След червения картон част от феновете на Рома започнаха да обиждат старши треньора на Сампдория Деян Станкович, но Моуриньо ги спря с жестове. „Деян няма нужда да ми благодари. Аз много пъти съм бил обиждан по различни начини. Изграждам защитна стена около себе си, а той прави абсолютно същото. Той е страхотен човек, но подобни неща не са хубави за семейството му и последвах инстинкта си. Деян е мой приятел“, коментира Жозе Моуриньо.