Отборът на Рома се съвзе след загубите от Сасуоло (3:4) и Лацио (0:1), след като записа убедителен успех с 3:0 при домакинството си на Сампдория в двубой от 28-ия кръг на Серия "А".

„Вълците“ бяха по-опасният тим през първата част, но не успяха да се оттеглят на почивката с преднина.Най-близо до гол през първото полувреме те бяха в 36-ата минута, когато гредата спря удар на Жоржиньо Вайналдум. Любопитното е, че това беше първа уцелена  греда за тима в шампионатен мач през сезона.

Ключовият момент в двубоя настъпи в 52-рата минута, когато бранителят на гостите Жейсон Мурийо получи втори жълт картон за нарушение срещу Тами Ейбрахам и беше изгонен от игра. Само пет минути по-късно Вайналдум откри резултата, засичайки с глава центриране на Неманя Матич.

В 88-ата минута Пауло Дибала беше точен от дузпа, която беше свирена за фал на вратаря Никола Раваля срещу Вайналдум. Дълбоко в добавеното време резервата Ола Солбакен намери с пас непокрития Стефан Ел Шаарауи, който с удар от движение оформи крайното 3:0.

Така Рома се изкачи на четвъртото място в класирането с актив от 50 точки, отстъпвайки на третия Интер само по голова разлика. Сампдория остана на предпоследната 19-а позиция с 15 спечелени пункта.