Докато битката за топ 4 в Серия А става все по-ожесточена, Жозе  Моуриньо не иска да остави нищо на случайността, за да си осигури място в Шампионската лига за следващия сезон. Според Corriere dello Sport, португалският мениджър е променил обичайната си тактическа тренировка с ротации във възможния състав, за да не даде шанс да бъде проучен от опонентите си. Смята се, че Моуриньо се опасява, че Микеле Оречио, човекът, който отговаря за разузнаването на съперниците на Торино, може да надзърта в последната тренировка преди мача.

Докладът също така споменава, че Моуриньо и неговият екип също са се шегували със скаутските способности на Оречио, тъй като тренировъчната площадка на Рома е увита в спонсорски банери, за да не могат външни лица да гледат тренировъчните сесии. Въпреки това, за да бъде абсолютно сигурен, Моуриньо изпрати своя помощник Нуно Сантос да се разходи из тренировъчното игрище, за да види дали наистина е възможно да се надникне, като се крие между живите плетове.

В момента Рома се намира в ожесточена конкуренция с Интер, Милан и Аталанта за място в топ 4. Десет кръга преди края на сезона "вълците" са на пето място, равни по точки с четвъртия Интер, докато са с една зад Миан, който е с 51. Аталанта им диша във врата с 48 пункта и всяка грешка може да им струва скъпо.