Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо остана доволен от нулевото равенство срещу лидера в Серия А Наполи. По този начин „вълците“ сложиха край на победната серия на своя съперник от началото на сезона.

Освен това „джалоросите“ се отърсиха от тежката загуба с 1:6 от Бодьо/Глимт в Лигата на конференциите. Моуриньо смята, че се е получил страхотен мач от най-високо ниво.

„Според мен се получи страхотен мач. Аз така ги чувствам нещата, вие може да смятате друго. За мен това бе мач от най-високо ниво. Никога не е лесно срещу Наполи, но ние опитахме да победим. Получи се нулево равенство, нямаше голямо шоу, но въпреки това бях изтощен на скамейката. Видях страхотна концентрация, не страх, а уважение към съперника. Стана напрегнат двубой, видях колко уморени бяха играчите. Имахме своите шансове, стана уникален мач, а накрая и двамата треньори бяха изгонени“, сподели Моуриньо.

15 снимки

Той не отдели много внимание на изгонването си в края на мача.

„Не останах доволен от това решение, но не казах нищо. Никой няма да се прибере щастлив, защото и двамата треньори бяхме изгонени, но като цяло смятам, че реферът свири балансирано“, каза още португалецът.

Накрая той отново говори и за поражението от Бодьо/Глимт.

„Когато направиш такава простотия, следващият мач винаги е много труден от емоционална гледна точка. Имахме разговор в съблекалнята, този мач ще остане завинаги в историята ми и трудно ще си простя“, заяви Моуриньо.